Cari Blog Ini

Jumaat, 28 Ogos 2015

#11 kelebihan dan kebaikan lecithin shaklee

Assalamualaikum wbt,


Entry kali ni saya nak share salah satu hot produk shaklee iaitu lecithin ....
lecithin shaklee ni adalah salah satu vitamin kegemaran saya.... kalau nak tahu apa kelebihan dan kebaikan lecithin shaklee ni? jom saya kongsikan.



LECITHIN SHAKLEE Diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.







☆mengalakkan fungsi optimum otak
☆membantu menurunkan paras kolesterol
☆memecahkan lemak dan membantu mengurangkan berat badan




manfaat utama Lecithin shaklee
• menyerap vitamin yang larut lemak -  membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut lemak.

• melindungi hati - menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak. juga mmbantu memulihkan kesihatan hati.

• pemecah lemak dan kolesterol - Lecithin bertindak sebagai "pembersih" saluran darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh.

• pelangsingan - menghalang obesity. pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

• mencantikkan otot dan kulit - membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

• memperbaiki alergi - menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung didalam salurdarah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit - dermatitis, demam alergi.

• menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi dari kolesterol, lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

• mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress - mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembersaran sihat janin.

• menghalang tekanan darah tinggi - memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosclerosis, mengalakkan peredaran darah.

• memperbaiki prostat lelaki - kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.

• meringankan sembelit -  Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin didalam usus.


more info / order
#0169044470
instagram : slim_cantik_sihat
facebook : nurhuda.abu @ Vitamin-Cheras

Ahad, 2 Ogos 2015

testimoni buasir dengan supplement shaklee


Assalammualaikum wbt,


Hari ini Huda sertakan 3 testimoni dari customer yang telah berpuas hati selepas mengunakan set supplement buasir Dari shaklee 



Testimonial #1
============



Assalam. Saya nak share sedikit pengalaman saya ambil set untuk sembelit dan buasir iaitu (omegaguard, ostematrik dan zinc). Semakin kecil saya mengalami sembelit dan menjadi buasir tabun lepas.... Walaupon saya minim air sebanyak 2L and lebih sehari, masih mengalami masalah tersebut. Saya suka makan tapi masa nak buang air besar saya akan berdebar2 dan takut untuk ke tandas. Sebab sangat sakit sampai tak boleh duduk :( .... Saya mula ambil set diatas pada tahun 2013 dan dalam masa 3 hari masalah sembelit saya tiada and paling saya terkejut bila buasir saya dan tiada (lebihan daging di d***r hilang)... Saya sangat gembira dan bersyukur kepada allah kerana produk ini sangat membantu saya....





Testimoni #2
============



Assalamualaikum.... Dan Salam sejahtera.... Sekadar nak share pengalaman ambik shaklee nie....
Suami saya Minggu lalu kena buasir....kesian sangat kat dia.... Sampai MC sebab tak leh nak bergerak sangat. (Siapa yang dah kena buasir nie tau lah sakitnya cam mana) pergi klinik dapatlah ubat buasir, antibiotik, entah apa nama ubat masuk buntut tu....g klinik coz nak minta doktor tengokkan risau jugak sebab sampai berdarah.....
balik dari klinik... Saya tak bagi suami makan ubat2 tu.....tapi saya suruh dia try SHAKLEE.... Pagi2 sebelum saya pergi kerja saya bagi zink sebiji.... Pas makanan tengahhari saya suruh dia ambik alfalfa 3biji and  omegaguard 1biji.... Malam sekali lagi saya suruh dia ambik alfalfa 3biji and sebelum tidur ambik omegaguard.... Alhamdulillah dengan izin Allah... 2 hari selepas pengambilan vitamin SHAKLEE ini suami dah boleh gerak seperti biasa... Dia kata buasir dah kecut.... Hari ke tiga dah boleh g kerja semula....thanks SHAKLEE


testimoni #3


salam.... 
rini nak kongsikan pengakuan seorang customer yang mengunakan set buasir.
adik ni muda lagi tapi ada masalah nak buang air besar dan di sahkan menghidap buasir.
saya suggest kat dia supaya amek ostematrik and zinc complex untuk permulaan. lepas 2 minggu dia contact sy dan bagitau yang dia gembira sangat sebab sejak amek set tu dah ada perubahan, buang air besar dah tak sakit dan ketulan pada duburnya dah semakin berkurangan. 




berminat mencuba supplement shaklee?
sebarang pertanyaan tentang produk shaklee
boleh hubungi saya nurhuda
ID : 1132250

whatsapp : 0169044470
facebook : nurhuda.abu @ Vitamin-Cheras
instagram: slim_cantik_sihat

Sabtu, 1 Ogos 2015

supplement shaklee untuk buasir/hemoroid

assalammualaikum wbt,


hai semua, terima kasih kerana sudi singgah :)



Buasir???
kisahnya bermula bila sepupu ku bertanya bagaimana nak merawat buasir???




buasir atau hemoroid akan terjadi apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba untuk meneran najis yang mengeras didalam kolon dengan kuat ketika sedang membuang air besar.

penyakit ini dapat dikesan apabila saluran dubur membengkak. ianya boleh berlaku samaada didalam atau di kawasan luar.

biasanya pesakit akan berasa sakit sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit.

bengkak akan terjadi disebabkan pengembangan salur darah pada sel-sel yang melapisi saluran dubur. selain bengkak pada saluran dubur, pendarahan juga mungkin berlaku ketika proses pembuangan air besar disebabkan oleh luka apabila najis keras bergesel dengan buasir.

selalunya buasir atau hemoroid terjadi  selepas mencapai
umur 50tahun. namun, ada juga diantara kita yang mengalaminya di usia muda.

Buasir atau hemoroid juga sering terjadi dikalangan ibu-ibu mengandung disebabkan oleh janin yang sedang membesar didalam rahim ibu menekan saluran darah pada kawasan dubur sehingga terjadinya buasir.



Terdapat 4 peringkat tahap penyakit tersebut
=======================================

tahap 1
berlaku pendarahan dan bengkak menonjol keluar.


tahap 2
disebabkan oleh pergerakan usus, bengkak akan keluar tetapi secara spontan akan kembali ke dalam saluran dubur.


tahap 3
keadaan yang sama seperti tahap 2, tetapi bengkak tersebut hanya akan berada di dalam setelah ia ditolak masuk secara fizikal.


tahap 4
darah pekat akan keluar menyebabkan rasa sakit dan susah untuk meneran. buasir akan berada di luar kawasan dubur.




faktor dan penyebab buasir
========================

•  rengangan yang melampau semasa pergerakan usus atau ketika sembelit.
•  cirit birit yang kronik
•  kekurangan pengambilan makanan berserat dalam diet harian
•  mengandung atau bersalin


simptom-simptom buasir
======================

•  rasa sakit yang berdenyut-denyut.
•  pendarahan berlaku selepas dan sebelum membuang air besar
•  darah menitis  dan tersebur dari saluran dubur.
•  dalam tempoh pendarahan ini, pesakit boleh mengalami kekurangan darah.
•  ada juga yang tidak mengalami pandarahan, tetapi dikenali sebagai pembengkakan dubur. bengkak ini keluar selepas membuang najis. kadangkala untuk tempoh sementara, kurang sakit tetapi ada rasa gatal.



supplement cadangan
====================



1) ostematrix

membantu untuk mengurangkan sembelit dan melancarkan pembuangan air besar serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka dibahagian dubur.


2) omegaguard

pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga memyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. sebab omegaguard membantu untuk mengecutkan otot yang bengkak.

3) zinc complex

disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. zinc membantu menyembuhkan luka di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat.




sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila hubungi huda

whatsapp: 0169044470
facebook: nurhuda.abuvitamin-Cheras
instagram: slim_cantik_sihat

Selasa, 2 Disember 2014

Double promo December 2014

Asalammualaikum


Berbanyak terima kasih kepada semua yang sudi mengunjungi blog huda :)


Sempena bulan December bulan penghujung tahun.
  

promosi SHAKLEE tersangat-sangat best khas untuk anda diluar sana yang:
1. Nak sihat
2. Nak kulit cantik
3. Nak mantain sistem imun
4. Nak hilangkan parut
5. Nak banyak lagi pun boleh




[Collagen powder]
Buy 3 free 1




[ VITA C ]
1. buy 6 free 1
2. Buy 2 get 5% discount


[ VITA E ]
1. Buy 6 free 1
2. Buy 2 get 5% discount



Sangat-sangat jimat dan  promosi ni juga hanya untuk sebulan...


so jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan harga yang sangat berpatutan 


Khas untuk anda 
CONSULTATION FREE

Anda boleh menghubungi saya
Nurhuda abu
0169044470


Sabtu, 8 November 2014

Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Terbaik

Asalammualaikum....
hai semua....
entri kali ini kita akan berkongsi kebaikan serta manfaat Omega Guard Shaklee


Huda pasti dah tentu ramai yang kenal dan tahu keberkesanan setiap produk shaklee...


Sepanjang bulan november 2014 ni juga adalah promosi untuk Omega Guard shaklee...minyak ikan terbaik didunia




             >> KELEBIHAN OMEGA GUARD<<

★ Omega Guard di ekstrak dari ikan laut air sejuk ( sardin, mackerel, herring, anchovies )

★ Omega Guard 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak ikan.

★ Omega Guard minyak ikan paling tulen dilengkapi 7 jenis  asid lemak omega-3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA.

★ Omega Guard mengandungi 905mg asid lemak omega-3 EPA & DHA dalam setiap 1 kapsul.

★ Omega Guard dihasilkan dari  kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini.

★ Omega Guard juga dihasilkan dengan 3 peringkat penyulingan untuk mengekstrak omega-3 yang tulen.





       >>MANFAAT UTAMA OMEGA GUARD<<

♥ membantu rembesan prostaglandin dengan berkesan untuk menghalang prostetomegaly.

♥ mengimbangi kepekatan hormon wanita yang menyebebkan PMS.

♥ Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

♥ Membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL.

♥ mengawal obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction.

♥ merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah dalam badan.

♥ DHA meningkatkan ingatan dan pembelajaran.

♥ Mencegah penyakit alzheimer.

♥ memelihara penglihatan,  pendengaran & mencegah migraine.

♥ membaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE ( lupus erythematosus ) & penyakit buah pinggang.

♥ Mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.

♥ Mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi dan gout.





SIAPA PERLUKAN OMEGA GUARD?
>> ibu hamil
>> ibu menyusu
>> pelajar
>> warga emas
>> kanak-kanak 1tahun keatas
>> mereka yang mementingkan kesihatan
>> mereka yang mengalami berat berlebihan
>> pesakit darah tinggi
>> pesakit jantung
>> dan banyak lagi sebenarnya




Bulan promosi Omega Guard shaklee 
Banyak kelebihan
Buy 6
1. FREE 1 (worth rm136.00)
2. FREE shaklee membership
3. FREE consultation
4. Peluang menjana pendapatan 
Sambilan@sepenuhmasa 



MORE INFO
HUBUNGI SAYA NURHUDA ABU
0169044470 
WHATSSAP / WECHAT / SMS


BLOG  : nurhudavitaminblogspot.com
FB : www.facebook.com / Nurhuda.Abu
FB PAGE : nurul Vitashop Cheras

Isnin, 29 September 2014

bahaya GMO-genetically modified organism

Asalammualaikum

Hai saya huda 
Topik kita hari ni mengenai GMO(genetically modified organism).
 Mungkin masih ade yang tak tahu ape itu GMO  atau mungkin juga huda la orang yang terakhir tahu ape itu GMO.... tapi takpe yang penting sharing is caring kan...... :)



APA ITU GMO???

GMO-genetically modified organism (organisma ubahsuai genetik) adalah salah satu teknik kejuruteraan genetik untuk mengubah fungsi dan pertumbuhan makanan. 
Benih-benih yang terhasil dari teknik ini menjadi tanaman dapat hidup lama dan kuat terhadap seranga serangga, cuaca dan bakteria.

GMO - genetically modified organism

Mengubah suatu genetik organisma dengan mempergunakan ilmu pengetahuan tentang teknik perubahan genetik.
Ilmu pengetahuan tentang teknik ini, dikenali sebagai teknologi recombinat DNA, 
Mengunakan molekul DNA dari sumber berbeza, iaitu mengkombinasikan ke dalam satu molekul untuk mencipta satu gen baru.

Walaupun teknik ini akan mendatangkan keburukan terhadap hasil tanaman itu jika dimakan oleh haiwan atau manusia.

Berdasarkan kajian makanan-makanan berasaskan GMO menjadi penyabab kepada beberapa  panyakit antaranya:
1) punca kanser
2) alahan/allergic
3) toksik
4) anti- gizi

Mestipun ia menguntungkan pengusaha tanaman tapi ia sangat tidak baik untuk penguna.
Penelitian telah menunjukakan bahawa penguna HERBICIDE atau PESTICIDE boleh menjadi punca nutrisi sel pada tubuh manusia yang akahirnya akan menyebabkan panyakit tumor dan pelbagai  jenis kanser.


Adalah lebih baik mengunakan makanan berasaskan organik atau semulajadi walaupun harganya lebih mahal tapi selamat, daripada mengunakan produk yang tidak terjamin keselamatannya.
"Mencegah itu lebih baik dari mengubati"

Huda harap dengan sedikit pendedahan ini dapat membantu agar kita bijak untuk memilih gaya hidup yang lebih sihat  :)


Shaklee ESP soy protien
  ♥>> non GMO = non genetically organism <<♥




Apa itu ESP shaklee?

ESP adalah makanan nutrisi. Energizing soy protien ini diiktiraf di seluruh dunia. Protien soya berkualiti tinggi yang diproses pada suhu rendah bagi menjaga kualiti protien dalam kacang soya. Setiap 850g (1 tin esp soy protien)
Dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan mampu memberi tenaga berpanjangan

ENERGIZING SOY PROTIEN SHAKLEE ni satu-satunya produk yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat Dihasilkan oleh tubuh manusia. Turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Iyanya juga sangat sesuai untuk semua peringkat umur. Manakala kandungan INDEKS GLISEMIK ( GI ) yang rendah iaitu 39, jadi ia adalah sesuai untuk pengidap kencing manis.

ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, horlick, milo atau apa saja minuman mengikut citarasa anda. Seeloknya dibancuh dengan air sejuk atau suam demi menjaga protien supaya tidak termusnah.
★ adalah dinasihatkan supaya jangan bancuh ESP bersama minuman tea@kopi★

Manfaat utama:
1. Awet muda
2. Baik untuk hormon
3. Baik untuk prostat
4. Membekal tenaga
5. Membaiki pigmentasi
6. Baik untuk memori
7. Baik untuk rambut & kuku
Dan banyak lagi

Ingin tahu lebih lanjut tentang produk shaklee

♥ more info
♥ free consultation
♥ join shaklee membership

Boleh hubungi saya NURHUDA
Whatssap/sms/call
0169044470

FB : .facebook.com/nurhuda.abu
FB PAGE : Nurul Vitashop Cheras
BLOG : nurhudavitamin.blogspot.com




Isnin, 22 September 2014

jom ketahui penyakit hati & fungsi-fungsi hati


Asalammualaikum

Hari ni huda nak share tentang penyakit hati... seperti yang kita sedia maklum hati ialah salah satu organ penting dalam badan kita.
Ia menyahtoksikkan badan dan membantu memelihara kesihatan organ-organ lain.
Tanpanya, badan anda tidak boleh berfungsi. Malah, hati boleh mengalami kelesuan dan kerosakan akibat gaya hidup yang tidak sihat...





Apa fungsi hati?

hati menjalankan lebih daripada 500 fungsi penting termasuk:
>> membersih darah daripada bakteria, toksin dan lain - lain bahan berbahaya
>> mengubah bahan - bahan buangan untuk dikumuhkan
>> menyokong sistem imun
>> menghasilkan hempedu untuk penghadaman makanan, terutamanya lemak
>> membantu menukar makanan menjadi tenaga
>> mengawal paras lemak, asid amino dan glukosa
>> menyimpan glukosa, zat besi, vutamin dan lain - lain bahan kimia
>> menghasilkan hormon dan lain - lain bahan kimia
>> menguraikan ubat manjadi ramuan aktif

- Rembesan hempedu -
Cecair rembesan ini disimpan didalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman.
Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small globule).
Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak; A, D, E, F, K dan membantu mengasimilasikan kalsium.
Hempedu juga menukarkan beta karotena kepada vitamin A.

- bertindak sebagai detoksifikasi -
Metabolisme protin dan panapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolism protin.
Untuk detoksifikasikan ammonia, hati juga mengabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang.  Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul, anda juga mesti mempunyai  fungsi buah pinggang yang betul.

- mengawal paras gula dalam darah -
Dengan menukar tiroksina - hormon tiroid, ke dalam bentuk yang aktif. Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hypothyroidisme.
Hati mewujudkan GTF (faktor toleransi glukose) dari kromium dan glutation. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga. Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin,  dan insulin.

- penting dalam metabolisma lemak -
Penting di dalam sintesis asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolesterol, lipoprotein, dan phospholipid, dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga. Dimana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

Apakah punca penyakit  hati?

Pelbagai faktor boleh menyebabkan penyakit hati, termasuk :
>> berat badan berlebihan yang menyebabkan hati berlemak
>> pengambilan alkohol yang berlebihan untuk jangka masa panjang
>> jangkitan virus, bakteria dan parasit
>> jangkitan virus hepatitis A, B dan C
>> reaksi yang melampau terhadap ubat tertentu
>> kegagalan jantung akibat kesesakan hati dan penyumbatan salur hempedu
>> faktor keturunan

Apakah penyakit-penyakit hati?

>> terdapat lebih daripada 100 jenis penyakit hati seperti sirosis, hati berlemak, virus hepatitis, kanser hati, hemochromatosis, penyakit Wilson dan sebagainya. Hati berlemak adalah penyakit yang biasa berlaku apabila terlalu banyak lemak berkumpul dalam sel - sel hati sehingga menyebabkan keradangan tisu dan tisu berparut. Sirosis hati, kanser hati atau kegagalan hati boleh menyebabkan seseorang memerlukan pemindahan organ. 
Mereka yang berisiko tinggi termasuk mereka yang kuat minum minuman keras, mempunyai berat badan berlebihan dan obesiti, menghidapi diabetes dan kolesterol tinggi.
Fakta - fakta berikut * :
>> 44.5% warga Malaysia mengalami berat badan berlebihan atau obesiti
>> 25% orang yang berat badan normal juga mengalami hati berlemak
>> 40% hingga 70% pesakit diabetes mungkin mengalami hati berlemak
★ sumber : kajian selidik kesihatan dan morbiditi kebangsaan 2011★

Bagaimanakah anda boleh mencegah penyakit hati?

Amalkan gaya hidup sihat untuk melindungi hati anda dan mencegah hati berlemak atau mengembalikan hati yang sihat.
Makanlah makanan yang menyihatkan badan dan bersenamlah selalu.
Lakukan pemeriksaan kesihatan secara tetap untuk pengesanan awal masalah kesihatan hati.
Anda juga dicadangkan untuk mengamalkan pengambilan supplement kesihatan.



DTX COMPLEX SHAKLEE




SUPPLEMENT UNTUK KESIHATAN HATI   


                                      
DTX COMPLEX SHAKLEE
Gabungan 6 bahan terbaik untuk kesihatn hati :

>> Mikk thistle seed <<
Proses ekstrak ini mendapati 80% silymarin - kaya dengan bahan antioksida.
Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia.
Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis.
Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol.
Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang.
Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan eczema.

>> Dandelion <<
Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan hati(hepatitis) dan jondis.
Membantu penghdaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; Membantu mencegah batu karang.
Membantu merawat endometriosis.  Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit.
Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi - melawan anemia.
Melawan tumor dan kanse
Merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air.

>> Reishi mushrooms <<
Membina imun - membantu dalam mencegah atau merawat kanser.
Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis merawat sindrom keletihan yang kronik
Membantu mencegah penyakit jantung

> Artichoke <<
Membina semula sel-sel hati
Merangsang pengaliran hempedu

>> kunyit (turmeric) <<
Mengandungi curcumin ; bahan-bahan antioksida meningkatkan kesan anti kerandangan dan membantu mengurangkan kesakitan.
Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV

>> schizandra <<
Ekstrak biji benih dari schizandra ini mengandungi bahan anti oksida.
Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protin, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi,  memperlahankan pembentukan toksin.


Semoga dengan sedikit perkongsian ini akan sama-sama membantu kita agar menjaga hati kearah lebih sihat


★ more info
★ free consultation
★ join shaklee membership


Boleh hubungi saya:
Nurhuda abu
Tel : 0169044470
Fb: www.facebook.com/nurhuda.abu
Fb page : Nurul Vitashop Cheras
Blog : nurhudavitamin.blogspot.com